Muziekacademie

Tussen de Bogen 15

1013 JB Amsterdam

Tel. 020-6846969/06-55593302

Email: info(at)muziekacademie.com

Laatste wijziging 6 Apr 2021
Typo3 website by NetCoop.nl

Zangles klassiek

Yvette Dekker

Yvette is afgestudeerd als uitvoerend musicus aan het Koninklijk conservatorium in Den Haag.

In mijn lessen gaat het om een zoektocht naar een vrij gebruik van je stem zodat je meer plezier kunt beleven aan het zingen van (klassieke) muziek. Geen instrument is zo dichtbij als je eigen stem. Dit is het bijzondere en tegelijk ook het lastige van leren zingen; je kunt het instrument niet zien en niet vastpakken. Er komen zaken als houding, adem en (uit)spraak aan de orde, maar ook tekst-interpretatie en spel want zingen en het uitdrukken van emoties zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Uiteindelijk komen al deze elementen weer samen bij het zingen van een stuk. Het is een ontdekkingsreis die blijft fascineren maar ook toewijding en oefening vergt. Je kunt altijd een proefles nemen om te kijken of het iets voor je is!

Groepslessen

Met regelmaat kunnen de leerlingen van de muziekacademie die dat leuk vinden zich inschrijven voor groepslessen. In zo'n openbare les kun je oefenen om voor publiek te zingen en je leert veel van het proces van anderen.

Projecten

De muziekacademie organiseert zeer uiteenlopende projecten voor zangers. 

We hebben de Winterreise uitgevoerd met 8 zangers die ieder begeleid werden door een eigen amateur pianist. We hebben Brahms Liebeslieder Walzen uitgevoerd in dubbelkwartet begeleid door Quatre Main. En we hebben in de kerk van Ransdorp delen opgevoerd uit de Fairy Queen van Purcell met strijkers die ook leerling zijn aan de muziekacademie.

Op zondag 9 september 2012 traden leerlingen van de muziekacademie op met geënsceneerde opera-aria's, -duetten en -kwartetten in de mooie kerk van Ransdorp. Het programma duurde ongeveer een uur.

Voor (foto)impressies kunt u een kijkje nemen onder concerten en uitvoeringen

Tijden en prijzen

volwassenen         €59,50 per 60 minuten

jeugd                     €25,00 per 30 minuten

voor meer informatie:

                        yvette@muziekacademie.com

                        020-6846969

                        06-55593302