Muziekacademie

Tussen de Bogen 15

1013 JB Amsterdam

Tel. 020-6846969/06-55593302

Email: info(at)muziekacademie.com

Laatste wijziging 6 Apr 2021
Typo3 website by NetCoop.nl

Celloles voor alle niveaus en leeftijden

Wilma Pistorius is geboren in Zuid Afrika in 1991. Toen ze drie jaar oud was, kwam ze voor het eerst in aanraking met de cello en was ze meteen verliefd. Een jaar later had ze haar eerste celloles. In Nederland studeerde ze bij Lenian Benjamins en Jeroen den Herder en volgde ze masterclasses bij Jean-Guihen Queras, Alexander Rudin, Xenia Jankovic, en anderen. Ze studeerde af aan het Conservatorium van Rotterdam in 2014.

Tegelijk studeerde Wilma compositie bij Wim Henderickx en Jorrit Tamminga en werkte ze samen met ensembles zoals het Nederlands Blazers Ensemble, Atlast Ensemble en Collage Ensemble. In 2013 studeerde ze af aan het Conservatorium van Amsterdam. Haar muziek is uitgevoerd in het Concertgebouw in Amsterdam, Muziekgebouw Eindhoven en de Anton Phillipszaal in Den Haag.

Bijzondere affiniteit heeft Wilma voor muziek uit de laatste eeuw. Ze gaat graag op zoek naar interessante en liefst minder bekende stukken voor solo cello. Daarnaast speelt ze ook graag kamer- en Barokmuziek, experimenteert ze graag en gaat op avontuur met improvisatie-, niet-Westerse muziek en muziektheater.

"In mijn lessen is er een goede balans tussen techniek en muzikaliteit. Weten hoe je het instrument (technisch) bespeelt is essentieel om jezelf erop uit te kunnen drukken, terwijl muzikaliteit een motivatie is om technische uitdagingen op te lossen. Ik betrek mijn leerlingen bij het oplossen van (muzikale en technische) problemen, en we experimenteren samen met oplossingen. Zo gaan leerlingen de uitdagingen van de cello beter begrijpen en zijn ze eerder gemotiveerd deze aan te pakken. En natuurlijk is het maken van mooie muziek de reden waarom we spelen!"

"Ik vind het bijzonder interessant dat iedereen een iets andere aanpak nodig heeft om optimaal te kunnen leren. Daarom pas ik mijn lessen graag aan de persoonlijkheid, behoeftes en smaak van iedere leerling aan om zo mijn kennis over te brengen op een manier die ze gemakkelijk kunnen begrijpen. Bovenal houd ik ervan om mensen te inspireren en te helpen met leren, ze hun aanleg voor muziek te zien ontdekken en te groeien als musici. Cellospelen is een geweldige ervaring en iedereen die mee wilt op dit prachtige avontuur is van harte welkom!"

Voor meer informatie stuur een bericht naar pistoriusw@gmail.com of  bel 06-29558457